Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση από την Ομοσπονδία συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

Κρατήσεις για τις επικουρικές

Σε σχέση με τα όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο για τις κρατήσεις στις επικουρικές μας συντάξεις, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Σε όσους συναδέλφους είχαν επικουρική πάνω από 300 ευρώ, επιβαλλόταν η κράτηση του Νόμου 3986/2011. Μετά την επαναπροσαρμογή (Ν. 4387/2016 Κατρούγκαλου ) οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κάτω των 300 ευρώ, οπότε και η κράτηση αυτή δεν πρέπει να επιβάλλεται.
Σε όσους συναδέλφους συνεχίζει να επιβάλλεται και αναγράφεται στο έντυπο της συνταγής "Ειδική εισφορά" πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στα κατά τόπους ΙΚΑ. Αντίγραφα των αιτήσεων μπορούν να προμηθευτούν από τα Σωματεία τους.

Αγωγές

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά τις δικαστικές διεκδικήσεις που δύναστε να κινήσετε, κατατίθενται αγωγές για τα εξής θέματα:

ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ κρατήσεις Ν. 4051 -4093
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ αναπροσαρμογή Κατρούγκαλου
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Για πληροφορίες και δικαιολογητικά απευθυνθείτε στα Σωματεία σας.

Πώς θα δοθούν τα αναδρομικά

Όσοι εργάζονταν και τους έχει επιβληθεί μείωση αποδοχών άνω του 25% τους πληροφορούμε ότι η ΕΕΣΣΤΥ διόρθωσε τις αποδοχές και όσα αναδρομικά προκύψουν θα δοθούν σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Πιστεύουμε ότι και οι άλλες Διοικήσεις θα ακολουθήσουν την ίδια γραμμή.

Τελευταία ενημέρωση

Όσες χήρες και δικαιωθέντα τέκνα λαμβάνουν σύνταξη τα δικαιούμενα ποσά επιστροφής από τον ΕΟΠΠΥ θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό πληρωμής τους.

Αναμένουμε την απόφαση του
ΣτΕ 

Όπως γνωρίζετε στο Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) συζητήθηκε και αναμένεται η απόφαση σχετικά με το Νόμο Κατρούγκαλου. Τα μηνύματα που έχουμε είναι θετικά και ελπίζουμε στην κατάργηση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου