Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ( ΑΓΣΣΕ) ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα έχουν ενημερώσει τους καταθέτες τους με αποστολή SMS  στο κινητό τους τηλέφωνο ότι από την 1/7/2021  θα καταργηθούν τα βιβλιάρια Ταμιευτηρίου για τη σύνταξή τους.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί αν συμβεί αυτό , όλοι καταλαβαίνουν τα προβλήματα που θα προκληθούν στις συναλλαγές των υπερήλικων συνταξιούχων. Προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά και ασφάλειας των συναλλαγών λαμβανομένου υπόψη ότι οι μεγάλης ηλικίας συνταξιούχοι θα χρησιμοποιούν τους κωδικούς του e-banking με τη βοήθεια συγγενικών τους προσώπων  (παιδιών – εγγονών) με ενδεχόμενα την πραγματοποίηση αναλήψεων εν αγνοία τους αλλά και την πραγματοποίηση ανεξέλεγκτων ενδοτραπεζικών κινήσεων των λογαριασμών τους.

Επειδή στην παρούσα φάση είναι αδύνατον σε μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που καταβάλουν  ορισμένες Τράπεζες με το νέο σύστημα που στόχο έχει : Στην εξοικονόμηση τόνων χαρτιού καθώς και του λιγότερου λειτουργικού κόστους.

Με το νέο σύστημα όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να χάνονται οι συντάξεις από τα βιβλιάρια των συνταξιούχων και παράλληλα οι πενιχρές τους οικονομίες.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ

Να γίνει επιλεκτική  κατάργηση του βιβλιαρίου μόνο σε όσους συνταξιούχους  δηλώσουν ότι το αποδέχονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου