Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Μεταταχθέντας συνταξιούχος σιδηροδρομικός ζητά δικαίωση.

 



Ένα θέμα που ταλάνισε για χρόνια τους μεταταχθέντες σιδηροδρομικούς και που η δικαίωση τους ήρθε μετά από δικαστικές περιπέτειες και αφορούσε την αποζημίωση λόγω σύνταξης γήρατος, μας υπενθύμισε συνταξιούχος μεταταγμένος σιδηροδρομικός με επιστολή του στα «Σ.Ν.»

Στην επιστολή του ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Ενώ υπάρχει ο Νόμος 993/79 για την αποζημίωση των μεταταγμένων, αξίας15.000€, έχει προκύψει πρόβλημα σε μια σειρά υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και η δική μου, που αρνούνται την καταβολή της. Έχει δοθεί απορριπτική απάντηση σε πέντε συναδέλφους, που βασίζεται σε μία αρνητική γνωμοδότηση του Γεν. Λογ. Κράτους, την οποία και σας επισυνάπτω.»

Δυστυχώς, πολλοί μεταταχθέντες σιδηροδρομικοί είχαν πολλές αρνήσεις από τις διοικήσεις των υπηρεσιών που μετατάχτηκαν αλλά με δικαστικές ενέργειες δικαιωθήκαν.

Είναι απορίας άξιον πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία η μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί αποζημιώθηκαν και εξαιρέθηκε ένας μικρός αριθμός. Είναι άδικο και πρέπει κάποιοι που έχουν την δυνατότητα παρέμβασης να βοηθήσουν και να αρθεί αυτή η αδικία.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου