Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

 


Σήμερα 16/07/2024 συναντήθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣΣ, ο Πρόεδρος Καραλής Ευθύμιος, ο Γενικός Γραμματέας Μεγαλοοικονόμου Ιωάννης και το μέλος του ΔΣ Μπαλτούμας Κωνσταντίνοςς με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ Γιάννο Γραμματίδη.  Στην συνάντηση παραβρέθηκε η Γενική Διευθύντρια κα Κολιοπούλου.

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να μας ενημερώσει για την πορεία των έργων του σιδηροδρόμου και απάντησε ότι τελείωσαν οι μελέτες ενώ του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν και τα έργα για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προήρθαν από τον «Ντάνιελ» , με προτεραιότητα την διπλή γραμμή.  Για την καθαριότητα του Σταθμού του Βόλου θα αρχίσει άμεσα ο καθαρισμός.

Του θέσαμε το θέμα των ταυτοτήτων και μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα το περάσει στο ΔΣ με ίδιο κείμενο και για τους εργαζόμενους ενώ για το θέμα της μεταφοράς των συνταξιούχων, μας διαβεβαίωσε ότι στην συζήτηση που θα γίνει για την αναπροσαρμογή των όρων της σύμβασης με την Hellenic Train θα ζητήσει να λυθεί το ανώτερο θέμα και να είναι όρος της σύμβασης.

Του ζητήσαμε να πληρωθούν δύο δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τους κλειδούχους, οι οποίες καθυστερούν πολύ χρόνο και μας απάντησε ότι θα φροντίσει να λυθεί το ταχύτερο. Επίσης, του ζητήσαμε να φροντίσει να ολοκληρωθούν οι εργασίες του Μουσείο στο ΜΠΡ και μας ζήτησε να του δώσουμε προτάσεις για την λειτουργία του Μουσείου. Μας ενημέρωσε ότι το ιδιοκτησιακό θέμα το του χώρου λύθηκε.

Πιστεύω ότι μετά από παλινδρομήσεις ετών το Μουσείο βρήκε την πορεία του. Ώστε οι νέες γενιές να ενημερωθούν για τον Σιδηρόδρομο ο οποίος είναι Πολιτισμός. Με τον Πρόεδρο είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση η οποία θα επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου